18Aug

SVENSKA SGI PRESENTERAR DAISAKU IKEDAS BÖCKER OCH FÖRFATTARSKAP PÅ ÅRETS BOKMÄSSA

  • Alt
Svenska SGI deltar i år på Bokmässan i Göteborg den 22-25 september. Där presenterar vi boken "Leva med mod, övertygelse och hopp" samt andra böcker av den buddhistiska filosofen och fredsförespråkaren Daisaku Ikeda.

 

26Jul

Firande av Svenska SGIs dag och Nationaldagen i Villa Baggås

  • Alt
Den 5e och 6e juni firades Svenska SGIs dag och nationaldagen i kulturcentret Villa Baggås i Saltsjöbaden.
 
Svenska SGIs dag har sitt ursprung i juni 1989 när President Ikeda besökte Sverige för första gången. Vid invigningen av kulturcentret Villa Baggås i Saltsjöbaden uppmuntrade han medlemmarna med hela sitt hjärta.
 
12May

VÄLKOMNA ATT FIRA NATIONALDAGEN TILLSAMMANS MED BUDDHISTERNA I VILLA BAGGÅS! Måndag DEN 6 JUNI KL 14-17

  • Alt

Äntligen efter ett par år kan vi nu fortsätta vår fina tradition och har öppet hus på nationaldagen den 6 juni mellan 14-17. Vi bjuder på fika med kaffe, te, saft och något gott till. Huset är öppet för besök och nu efter renovering är det extra fint.
Inbjudan finns i pdf här på länken eller här nedanför! Ingen anmälan behövs.

13Mar

Soka Gakkai gör donation till UNHCR till stöd för de som tvingas fly från Ukraina

  • Alt

Den 10 mars donerade Soka Gakkai 30 miljoner yen (ca 2,5 miljoner kronor) till FN:s flyktingorgan(UNHCR), som stöd för humanitärt bistånd till de som tvingas fly sina hem i Ukraina. UNHCRs representant i Japan Karen Farkas besökte Soka Gakkai i Tokyo för att träffa Soka Gakkais president Minoru Harada och uttryckte sin tacksamhet för donationen. Hon berättade att det finns ett akut behov av hjälp i olika former inklusive filtar, mat och psykologiskt stöd.

26Feb

Hög tid att förändra mänsklighetens öde och skapa en fredlig värld

  • Alt

”Nu mer än någonsin, måste vi skapa ett samhälle där människor kan möta och tillsammans övervinna de allvarligaste utmaningarna, ett samhälle där den påtagliga känslan av tacksamhet för livet delas av alla”. Så skriver Daisaku Ikeda i årets fredsförslag.
De senaste dagarnas händelser och utveckling i Ukraina gör det allt tydligare att det är hög tid att förändra mänsklighetens öde och skapa en fredlig värld.

16Jan

Medlemmar samlades digitalt för att välkomna det nya året 2022

  • Alt

I hela Sverige samlades medlemmar i flera digitala möten för att önska Gott Nytt År och välkomna det nya året tillsammans. Att mötas redan den första dagen på året för en gemensam nystart på 2022 och dela sina önskningar och förhoppningar inför året skapar både hopp, beslutsamhet och delad glädje. I enlighet med vår buddhistiska filosofi frambringar vi ännu större mod, visdom och omtanke och fylls av en känsla av mening och syfte genom att bry oss om andra. Nu när vi börjar det nya året 2022 är vårt tema i Soka Gakkai ”Året för ungdom och dynamisk utveckling” fyllt av nytt hopp och energi.