SVENSKA SGI PRESENTERAR DAISAKU IKEDAS BÖCKER OCH FÖRFATTARSKAP PÅ ÅRETS BOKMÄSSA

Svenska SGI deltar i år på Bokmässan i Göteborg den 22-25 september. Där presenterar vi boken "Leva med mod, övertygelse och hopp" samt andra böcker av den buddhistiska filosofen och fredsförespråkaren Daisaku Ikeda.

 

Boken "Leva med mod, övertygelse och hopp" har utgångspunkten att unga människor är framtidens hopp. Deras passion och styrka kan inleda en ny tid av hopp och respekt för alla människor. 

 

De universella budskapen i boken ger inspiration till ungdomar i alla åldrar för att finna tillfredsställelse och lycka och leva ett liv fyllt av mening. 

 

Så här skriver Daisaku Ikeda:

”Jag har alltid varit övertygad om att ni, i egenskap av unga människor med en mission inte kan bli besegrade. För ni är födda för att segra! Ta därför sikte på era drömmar och gör ert allra bästa för att förverkliga dem.”

 

Daisaku Ikeda har författat över 100 böcker själv eller tillsammans med andra. Hans skrivande är vid sidan av författarskapet i sig, ett uttryck för hans energiska engagemang och resultat som filosof och aktiv förespråkare för fred och utbildning. Inom ramen för hans arbete finns bland annat ett tusental dikter, dialoger, essäer, fredsförslag, universitetsföreläsningar, barnlitteratur och artiklar.

 

Svenska SGI är den Svenska delen Soka Gakkai International (SGI), en organisation med 12 miljoner medlemmar runt om i världen som praktiserar Nichiren Daishonins buddhism, en dynamisk filosofi grundad i det dagliga livet. 

 

Den buddhistiska praktiken bygger upp inre styrka och leder till ”mänsklig revolution”, dvs personlig utveckling genom inre förändring, som gör det möjligt för varje individ att ta ansvar för sitt liv och bidra till att skapa en värld där människor av skilda kulturer och trosinriktningar kan leva tillsammans i fred. Inom organisationen arbetar vi för fred, kultur, utbildning och utvecklingen av ett hållbart samhälle för alla.

 

På bokmässan finns vi i monter B07:61 där vi presenterar Daisaku Ikedas böcker och författarskap, diskuterar livets aktuella ämnen som inspirerar till dialog.

 

Varmt välkomna!

 

  • Alt