Senaste inlägg

Alt
SVENSKA SGI PRESENTERAR DAISAKU IKEDAS BÖCKER OCH FÖRFATTARSKAP PÅ ÅRETS BOKMÄSSA
| 18 August
Svenska SGI deltar i år på Bokmässan i Göteborg den 22-25 september. Där presenterar vi boken "Leva med mod, övertygelse och hopp" samt andra böcker av
Läs mer
Alt
Firande av Svenska SGIs dag och Nationaldagen i Villa Baggås
| 26 July
Den 5e och 6e juni firades Svenska SGIs dag och nationaldagen i kulturcentret Villa Baggås i Saltsjöbaden.   Svenska SGIs dag har sitt ursprung i juni
Läs mer
Alt
VÄLKOMNA ATT FIRA NATIONALDAGEN TILLSAMMANS MED BUDDHISTERNA I VILLA BAGGÅS! Måndag DEN 6 JUNI KL 14-17
| 12 May
Äntligen efter ett par år kan vi nu fortsätta vår fina tradition och har öppet hus på nationaldagen den 6 juni mellan 14-17. Vi bjuder på fika med kaffe,
Läs mer

Buddhistisk visdom för vardagen

Upplysning

Buddhas mål är att varje individ ska manifestera sin sanna identitet. Med andra ord, Buddhismen ligger i att respektera dig själv till det yttersta, akta och ära och respektera andra till fullo och göra det möjligt för både dig och andra att blomma som individer.

Daisaku Ikeda, SGI President - Visdomsord

Läs alla artiklar

Nichiren Daishonin var en buddhistisk reformator som levde på 1200-talet. Han baserade sin lära på Lotus sutran och dess centrala budskap om livets värdighet. I enlighet med sutran, har alla människor det upplysta tillståndet buddhaskap och kan manifestera det som ett inre obegränsat och fritt livstillstånd som gör det möjligt att skapa värde i alla situationer.

Soka Gakkai International (SGI) är en organisation med 12 miljoner medlemmar runt om i världen som har valt att praktisera Nichiren Daishonins buddhism, en dynamisk filosofi grundad i det dagliga livet

Den buddhistiska praktiken bygger upp inre styrka och leder till ”mänsklig revolution”, dvs personlig utveckling genom inre förändring, som gör det möjligt för varje individ att ta ansvar för sitt liv och bidra till att skapa en värld där människor av skilda kulturer och trosinriktningar kan leva tillsamman i fred.

SGI förespråkar fred, kultur och utbildning baserat på en positiv mänsklig potential och respekt för livets värdighet. SGI-medlemmar arbetar för att skapa en fredskultur, medvetenhet och nätverk på gräsrotsnivå.

SGI stödjer FNs arbete och samarbetar nära med flera av FNs enheter och har bla därför särskilda kontor i New York, Geneve och Wien. SGI arbetar också aktivt med utbildningsfrågor med fokus på fred, nedrustning, mänskliga rättigheter, ger humanitärt stöd och arbetar för att utöka dialogen mellan olika trosinriktningar. SGI är också engagerat i flera nätverk för NGO:er och partnerskap på lokal, nationell och internationell nivå.

Det mest uppenbara beviset på SGIs sociala engagemang hittar man däremot bland de enskilda medlemmarna som på många sätt bidrar till att utveckla och förbättra situationen i sina familjer, på sina arbetsplatser och i samhället.

Adress

Ekorrbacken 7, 133 35 Saltsjöbaden, Sverige

Vägbeskrivning

Ta tåget från Slussen till Saltsjöbaden, gå Saltsjöpromenaden fram, ta Ringvägen till höger, sedan Isaac Grunewalds väg till höger och till sist uppför Ekorrbacken till nr sju. Tåget från Slussen till Saltsjöbaden avgår vanligtvis två gånger i timmen.

Läs mer på kontakt sidan