Senaste inlägg

Alt
Nu lanserar vi "Nyckeln till födelsens och dödens gåtor"som ljudbok
| 05 June
Lagom till vårt 30-års jubileum finns nu "Nyckeln till födelsens och dödens gåtor" av Daisaku Ikeda som LJUDBOK! På BookBeat/Stoytel/Nextory/Adlibris/Bokus
Läs mer
Foto: Alf Folmer (Obs bilden är beskuren)
Alf Folmer: Tre supermakter
| 03 June
Den 6 juni i Villa Baggås i Saltsjöbaden har vi öppet hus mellan 14.00-18.00. Vi är glada att där kunna visa delar av Alf Folmers utställning: Människor och
Läs mer
Alt
Välkomna att Fira nationaldagen tillsammans med buddhisterna i Villa Baggås! Torsdag den 6 juni kl 14-18.
| 26 May
Vi fortsätter vår tradition och har öppet hus med utställning och kulturinslag på nationaldagen. Denna gång blir det extra festligt eftersom vi firar 30 års-
Läs mer

Buddhistisk visdom för vardagen

Omgivning

Världen är ett invecklat sammanvävt nät av oändliga relationer. När vi tillämpar denna världsbild på all materia och allt levande, inklusive människor ser vi världen som en enda stor livsenhet. Detta är den sanna naturen av vårt eget liv.

Daisaku Ikeda, SGI President - Visdomsord

Läs alla artiklar

Soka Gakkai International (SGI) är en organisation med 12 miljoner medlemmar runt om i världen som har valt att praktisera Nichiren Daishonins buddhism, en dynamisk filosofi grundad i det dagliga livet

Den buddhistiska praktiken bygger upp inre styrka och leder till ”mänsklig revolution”, dvs personlig utveckling genom inre förändring, som gör det möjligt för varje individ att ta ansvar för sitt liv och bidra till att skapa en värld där människor av skilda kulturer och trosinriktningar kan leva tillsamman i fred.

Nichiren Daishonin var en buddhistisk reformator som levde på 1200-talet. Han baserade sin lära på Lotus sutran och dess centrala budskap om livets värdighet. I enlighet med sutran, har alla människor det upplysta tillståndet buddhaskap och kan manifestera det som ett inre obegränsat och fritt livstillstånd som gör det möjligt att skapa värde i alla situationer.

SGI förespråkar fred, kultur och utbildning baserat på en positiv mänsklig potential och respekt för livets värdighet. SGI-medlemmar arbetar för att skapa en fredskultur, medvetenhet och nätverk på gräsrotsnivå.

SGI stödjer FNs arbete och samarbetar nära med flera av FNs enheter och har bla därför särskilda kontor i New York, Geneve och Wien. SGI arbetar också aktivt med utbildningsfrågor med fokus på fred, nedrustning, mänskliga rättigheter, ger humanitärt stöd och arbetar för att utöka dialogen mellan olika trosinriktningar. SGI är också engagerat i flera nätverk för NGO:er och partnerskap på lokal, nationell och internationell nivå.

Det mest uppenbara beviset på SGIs sociala engagemang hittar man däremot bland de enskilda medlemmarna som på många sätt bidrar till att utveckla och förbättra situationen i sina familjer, på sina arbetsplatser och i samhället.

Adress

Ekorrbacken 7, 133 35 Saltsjöbaden, Sverige

Vägbeskrivning

Ta tåget från Slussen till Saltsjöbaden, gå Saltsjöpromenaden fram, ta Ringvägen till höger, sedan Isaac Grunewalds väg till höger och till sist uppför Ekorrbacken till nr sju. Tåget från Slussen till Saltsjöbaden avgår vanligtvis två gånger i timmen.

Läs mer på kontakt sidan